444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Ev Hanımlarını Mutlu Edecek Proje Geliştirildi

‘‘ Elektrik elektronik mühendisliği dalı öğrencisi tarafından ev hanımlarını mutlu edecek proje geliştirildi. ’’
 
Ev hanımlarını mutlu edecek proje olan akıllı konut otomasyonu düzeneğini tasarlayan mühendislik öğrencisi, projesini su kaçakları sonucunda oluşan tahribatları engellemek amacı ile geliştirdi. 
 
Yağmur sensörleri ile tasarlanan buluş  ürünü cihaz ile evde yaşanma ihtimali olan su sızıntılarını elektrik ve şebeke suyu kesilerek yaşanacak tahribatı engellemeyi planlanıyor. 3 ay gibi bir sürede hazırlanan proje, en çok ev hanımlarını rahatlatacak. Projesini günden güne güncellediğini, patent alarak tescil ettirmek için girişimlere başlayacağını aktaran proje sahibi, projesinin uzaktan kontrol edilebilmesi sayesinde daha da öne çıktığını belirtti. 
 
Projenin sahibi, projesi hakkında şu bilgileri yer verdi. Otomasyon sisteminde, elektrik kontrolünden, ısı sensörüne, parola ile kapının kontrol edilmesinden gaz sızıntılarına kadar standart olan tüm özellikler yer almaktadır. Bu şekilde konutların güvenliği temin edilmektedir. Lakin bizim projemizin değişik özelliği, suyla işleyen elektrikli makinelerden oluşan tahribatlar engellemeye çalışılmıştır. Yağmur sensörleri uygulanarak su kaçağı olması durumunda cihazın elektriğini ve şebeke suyunu keserek bu tür bir tahribatı engelliyoruz. Bu projeyi hazırlamak 3 ayımı aldı. Akıllı ev otomasyonları düzeneğim, devamlı ilerletilmeye müsait bir tasarım. Bu şekilde değişik sensör ilave edilerek çeşitli özellikle eklenebilir. Uzun bir aşamaya yaydık. Suyla işleyen elektrikli cihazlarda su kaçaklarına karşı yağmur sensörü uygulamaktayız. Bu şekilde evden dışarı çıktığımızda makineden su kaçarak evinizin zarar görmesini engellemiş olacağız. Artık aklımız evde kalmayacak. Bu projemizin patentini alarak tescil ettirmeyi düşünüyoruz. Büyük işletmeler talep ederse bu patenti devredebiliriz. Bu projem ile ev hanımlarına önemli derecede kolaylık sağlamış olacağım. İhtiyar hastalar ve yatağa bağlı hastalar adına da bu tür olanaklar temin ederek rahatlıkla evin zarar görmesini engellemiş olacak. Aynı zamanda bu cihazları kablo olmadan da kontrol edebiliriz. Sms yardımı ile de evden uzakta bir yerden de kontrol edilebilir, ifadeleri kullanıldı.
 
Proje sahibi buluşu ile, beyaz eşya sektöründe öncü kuruluşların ilgilisi çekmeyi hedefliyor.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>