444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Elektrik Arızalarını Belirleyen Buluş

‘‘ Uzun mesafeli hatlarda elektrik arızalarını belirleyen buluş. İki üniversite öğrencisi tarafından yerli imkanlar ile geliştirilen İHA, uzun menzile sahip olan hatta yaşanan elektrik arızalarını belirliyor. ’’
 
Uzun mesafeli hatlarda elektrik arızalarını belirleyen buluş, elektrik ve elektronik mühendisliği dalı öğrencilerinin eli ile üretildi. Buluşçular, yüksek gerilim hatlarında yaşanan enerji kesintileri sebebi ile vakit kayıplarını engellemek adına insansız hava aracı ile, yüksek gerilim hattında yaşanan arızaları belirliyor adlı tasarım geliştirdi. Tasarlanan İHA, elektrik direklerinde oluşan arızalardan ziyade uzun mesafeli enerji hatlarda oluşan arızaların tespitinde bulunmak amacı ile geliştirildi. İHA'nın özelliği, tümü ile yerli yazılım ile tasarlandı. Özellikle kış aylarında erişimin güç olduğu dağlık mevkilerde yüksek gerilim hattı etrafında uçan İHA, arızaların yerini basit bir şekilde tespitinde bulunabilmesinin yanı sıra enerjinin daha hızlı temin edilmesini sağlayacak.

Hızlı Müdahale Edilecek

Buluş sahibi öğrenciler, İHA gibi, hat çevresinde bu amaç doğrultusunda kullanılan bir cihaz bulunmuyor. Enerji kesintileri önemli bir problem teşkil etmesi ile buluş sayesinde bu tür sorunlara artık daha çabuk müdahalede edilerek arızanın yeri belirlenecek. İHA otonom şeklinde kendiliğinden uçabilme yeteneğine sahip olduğu gibi joistik vasıtası ile de kontrolünün yapılabildiğini, belirtti. Buluş ürünü cihazın tüm özellikleri bakımından yerli üretim olduğunu belirten mucit öğrenciler, cihazları ile yaşanan arızaların tespitini yapmak ve arıza tespitinde harcanın vakti kısaltmayı hedefledikleri belirtti. Cihaz uzaktan kumanda ile kontrol edilebiliyor.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>