444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Nokia, Samsung'tan Yardım Talebinde Bulundu

‘‘ Apple’a karşı açtığı patent davasını kazanmak hedefi ile Nokia, Samsung’dan yardım talebinde bulundu. Şirketin yardım talebinde bulunmasının amacı ise Apple’a karşı açtığı patent davasını kazanabilmek. ’’
 
Apple'a açtığı patent davasını kazanabilmek için Nokia, Samsung’dan yardım talebinde bulunması işin boyutunu farklı kılıyor. Bu yardım talebi ise, Apple ile arasındaki patent davası dokümanlarına ulaşabilmek.
 
Nokia, teknoloji devleri olan Samsung ve Apple’ı yakalayarak en büyük akıllı telefon üretici firmalarından biri olmayı arzuluyor. Şimdilerde ise değişik bir konu ile karşımıza gelen şirket, Apple'a açtığı patent davasını kazanabilmek amacı ile Samsung ile ortak hareket etmeyi istedi.
 

Nokia Samsung Ortaklığı

 
Nokia firmasının patent ile ilgili Apple şirketine açacağı davalar enteresan bir boyuta dönüşecek. Sebebi ise Nokia, Samsung'dan Apple'a karşı açtığı ve kazandığı patent davalarının dosyalarını istemiş olması. Firma bu sayede patent savaşını daha rahat kazanabileceği fikrinde.
 
Geçen sene ilk Apple, Nokia'ya bir patent davasında bulunmuş ve 2 şirket arasındaki anlaşmanın ihlali sebebi ile ortaya atmıştı. Asıl neden ise Apple, Nokia firmasından açılacak patent ihlali davalarına engel olmaya çalışmasıydı.
 
Apple'ın bu hareketi ile o zaman şirketi 350 milyon lira ceza ödemekten kurtarmış olsa da, Nokia'yı durduramamıştı. Ve Nokia bu davanın hemen sonrasında karşı dava açarak Apple'ın kendi patentlerini ihlal ettiğini savunmuştu.
 
Patent ile ilgili Samsung şirketinin kapısını aşındıran Nokia’nın amacı, şirketin Apple ile senelerce devam eden dava dokümanlarına ulaşmak. Samsung bu isteği kabul etmesi durumun Nokia ile bu ortak hareketi ne kadar devam ettiği ise şimdiden merak konusu oldu.
 
İşi enteresan boyuta taşıyan özelliklerde birisi de, ulaşılmak istenen dokümanların, Nokia ile Apple arasında devam patent konusunda yasal süreçler ile doğrudan ilişkili şekilde guruplandırılması
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>