444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Essential'a Marka İhlali Suçlaması

Essential’a marka ihlali suçlamasında bulunarak şikayet geldi. Akıllı telefon piyasasına süper giriş yapan Essential, şimdilerde talihsiz bir durum ile karşılaştı. Spigen, işletmeyi, kendisinin olan markaya yönelik ihlal suçu işlediği gerekçesi ile şikayet etti. 
 
Essential’a marka ihlali suçlaması yapılırken, genellikle sektöre önemli bir atılım yaparak giren ürünlere anından bu tür fikri hak davaları açılıyor. Android’in babası şeklinde bilenen Andy Rubin’in Essential amiral gemisi de bu durum ile karşılaşan son örnek. Ürün henüz piyasaya sürülmeden şikayete konu oldu. Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Essential amiral gemisi oldukça ince olan ekran çerçeveleri ile bir nevi çerçevesiz bir görüntü anımsatıyor. Rubin’in akıllı telefon pazarına iddialı bir telefon ile giriş yapması övgüler almasını sağlamıştı.  Ama gelen bilgilere göre övgülerin ardından ABD’den Essential karşı ilk yaptırımda geldi. Bu yaptırımda tanıdık bir şirketten. Telefon aksesuarları ile bilenen Spigen, kendi ait olan markasını Essential’in izin gözetilmeden yeni akıllı telefonda uygulandığını savunarak firmayı şikayet etti.
 
Spigen avukatları, Essential’a marka ihlali suçlaması bulunarak, markasının kendilerinin olduğunu, Rubin’in firmasının marka tescili adına 2 defa müracaatta bulunmasına karşın kabul edilmediğine vurgu yaptı. 15 Hazirana kadar markayı kullanmayı bırakmaması durumunda Essential’dan marka ihlali suçlaması ile yasal işlem başlatılacağı gelen bilgiler arasında.
 
Essential şirketi ise ihlal şikayeti ile ilişkin mesnetsiz iddialarda şeklinde değerlendirme bulunuyor ve Spigen’e gerekli yanıtı verileceğini belirtiyor. Bu durum ile beraber Spigen’in şikayetinin şirkette huzursuz bir ortam oluşturacağı kesin. Bakalım piyasada yerini almak üzere iken marka ihlali ile karşılaşan firma bu duruma nasıl bir çözüm üretilecek.
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>