444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Küresel Isınmaya Karşı Alternatif Buluş

‘‘ Küresel ısınmaya karşı alternatif buluş geliştirildi. Üretilen cihaz, fabrikalardan kaynaklanan karbondioksit gazını gübreye çevirerek küresel ısınma sorununa alternatif olacak. ’’

Küresel ısınmaya karşı alternatif buluş, fabrika bacalarından kaynaklanan karbondioksit gazını tutarak gübre üretme özelliğine sahip. Üretimi yapılan bu teknoloji şimdilerde piyasaya sunulmak üzere. 

Buluşun işleyiş şekli ise, fabrikalar oluşan ve küresel ısınmayı sebep olan karbondioksidi 18 adet hava tribününde saklıyor ve gazlara basınçta bulunuyor, ardından üretimi gerçekleşen gübreler, seralarda uygulanmak için paketleniyor.

Bu buluşun üretilmesindeki hedef, 2025 yılına kadar dünyada üretilen karbondioksit gazı salınımını % 1 oranında indirgeyebilmek. Bunu gerçekleştirebilmek adına karbondioksit avcısı tribünlerden 250 bin adet inşa edilmesi gerekmektedir.

Araştırmalara istinaden karbon salınımı bu şekilde sürerse dünyanın ortalama sıcaklığı 22 sene içinde 2 derece daha yükselecek. Uzmanlar, ağaç dikmenin artık küresel ısınmayı engelleyemeyeceği ve daha önemli tedbirlerin alınması gerektiğini öngörüyorlar.

İklim değişikliği uzmanları, küresel ısınmaya karşı alternatif buluşun eşsiz olduğunu belirterek, buluşun karbondioksit gazını ebediyen saklayacak olması bir hayli önemli. Gübre şekli geri dönüştürecekler. Bu şekilde olumsuz emisyon tehlikesi de bertaraf edilecek, şekilden açıklamalarda bulundu.

Karbondioksit gazı avcısı şeklinde değerlendirilen bu buluşun, 18 adet toplayıcı bulunmakta. Cihazdaki yüksek ısı, karbondioksit gazının gübre olmasına yardımcı oluyor.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>