444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Sesli ve Titreşimli Baston Üretildi

Ortaokulda öğrenim gören küçük mucit tarafından Sesli ve Titreşimli Baston tasarlandı. Orta okulda öğrenim gören mucit tarafından tasarlanan bu buluş, görme ve işitme yetisi olmayanlar insanların ulaşımlarına alternatif olacak. 

 
Sesli ve Titreşimli Bastonun mucidi olan ortaokulda öğrenim gören küçük öğrenci, tahsis edilen yolların adeta otomobillerin park etme alanı haline geldiğini fark etti. Bu duruma oldukça içerleyen mucit, alternatif olarak bu cihazı üretti. Küçük mucit, bu tasarımı ile görme ve işitme yetisi olmayan bireylerin güvenli ulaşımlarını hedefliyor. 
 
Küçük mucit Sesli ve Titreşimli Bastonu tasarlarken, Eskişehir'de ailesi ile birlikte gezinti yaptığı sırada görme engellilere tahsis edilen kaldırımların araçların parkı haline geldiğini ve bir engellinin bir araca çarpmasından yola çıktığını belirtti. Yaşadığı olayı tasarım öğretmenine aktararak, destek talep ettiğini belirterek, buluşuma, sesli uyarılar ile birlikte titreşim yardımı ile de uyarıda bulunan bir sensör yerleştirdim. Yerleştirdiğim kamera, bir engele yakın mesafeye gelmediği zaman ses ile kaç metre kaldığını buluşta taktığı kulaklık ile engelliye belirtiyor. Buluşu kullanan bireyin, işitme engeli olabileceğini farz ederek bastonu tuttuğu kısma titreşim ile ikaz eden bir cihaz entegre ettim. 
 
Bu sayede rahatlıkla engellere temas etmeden tedbirini alacak. Bunun yanı sıra buluşu aynı zamanda iki görme engellinin faydalanabileceği şekilde tasarladım. Çift ses çıkışlı ve kulaklık takma düğmesi de bulunmakta.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>