444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Görme Yetisi Olmayanlara Kıbleyi Bulduracak Buluş

 ‘‘ Görme yetisi olmayanlara kıbleyi bulduracak buluş geliştirildi. Lise öğrencilerinin tasarladığı cihaz sesli uyarı ile, görme yetisi olmayan insanların yardım almadan kıbleyi bulmasına kolaylık sağlıyor. ’’
 
Liseli mucit öğrenciler tarafından, "Namaz Özümsün Gören Gözümsün" ismini verilen bir proje geliştirildi. Mucit öğrenciler tarafından tasarlanan cihaz, görme yetisi olmayan insanları, kimsenin yardımına gereksinim duymadan kıbleye yönlendiriyor.
 
Görme yetisi olmayanlara kıbleyi bulduracak buluşu tasarlayan mucit öğrenciler tarafından yapılan demeçte, görme yetisini olmayan insanların, yardım almadan da işlerini kolay şekilde yapabilmeleri düşüncesinden yola çıkarak bu cihazı tasarladıkları belirtildi.
 
Bu hedef kapsamında ufak bir cihaz tasarladıklarını belirten mucit öğrenciler, cihaz ile birlikte görme yetisi olmayan insanların, her yerde kıbleyi yardım almadan bulabildiğini belirtti.
 
Görme yetisi olmayanlara kıbleyi bulduracak buluşta yer alan kabartmaların, görme yetisi olmayan insanların kullanabilmesi adına yapıldığı belirtilerek şu açıklamalar yapıldı;Cihaz sesli uyarı ile
 
Cihazı açtığımızda yapılacak ilk iş bulunulan şehrin plakasını girmek. Ardından diğer bir düğmeye basıyor ve cihazdan gelen sesli yönlendirme ile sağa veya sola doğru dönüyoruz. Bizim hareket akabinde cihaz kıbleyi tespit ediyor. Cihaz, sesli yönlendirmeler ile kıbleye gelince yine sesli yönlendirme ile kıbledesiniz ikazında bulunuyor.

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>