444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Elektrik Kesintilerini Tarihe Kaldıracak Buluş

‘‘ Gündelik yaşamda yaşanan elektriğin kesilmesini tarihin tozlu raflarına kaldıracak buluş.  Tasarlanan DEPAR ismi verilen buluş beşinci ülkeler arası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı’nda ilk defa tanıtıma sunuldu. ’’
 
Bu buluş, sokaklara elektrik enerjisi temin eden trafoları devamlı takipte bulunan ve anormal bir hususta, yaşanma ihtimali olan problemler yaşanmadan tasarım alarma geçiyor.
 
Elektrik trafolarına konulan buluş, alçak gerilim noktalarının direnç  ve enerji verimliliklerinin ölçümlerini gerçekleştiriyor. Bu veriler uzaktan gözlemleme ve kontrol merkezine gönderiliyor. Verileri değerlendiren gözetleme noktası, problem ve kesinti olasılığı durumunda daha problem oluşmadan engellemesi için ekipleri trafolara gönderiyor.
 
Bu buluşun sistemlerin akıllı duruma gelmesinde önemli durum olduğunun vurgusu yapılırken, savunma elektroniğinden başka ülkemiz adına kritik teknoloji merkezi olan enerji alanında, akıllı enerji yönetimi amaçlı ürünler tasarlanmakta. Bu sektörde gerçekleştirilen projeler ile tasarlanan güç ölçüm cihazı ve gözlemleme merkezi yazılımı sayesinde elektrik dağıtımı anlık gözlemlenip kontrolünün sağlanabilecek duruma gelecek. Bu durumun yanı sıra trafo ısısı ve sigorta durum verileri gibi diğer teknik bilgiler de operatör nezdinde uzaktan gözlemlenecek.
 
Enerji alanında uzun soluklu bir çalışmanın meyvesi şeklinde tasarlanan bu buluş, ülkemizde elektrik verilen tüm alanlarda kullanılabilecek.
 
Otomatik sayaç okuma sistemi yardımı ile fazla miktarda elektrik harcayanların anlık takibinde bulunulabiliyor. Hayata bulan bu buluş ile birlikte bundan böyle sokakların enerji kalitesini de anlık izleme ve trafoların hepsinin filmini çekme durumunu elde etmiş olunacak. Bu, daha evvelden çeşitli pek çok tasarım ile tohumları ekilen akıllı şebekeler altyapısının çiçeklenmesidir. Artık, sektörün amiral gemisi şeklinde yatırım ve Ar-Ge uygulamalarına son surat devam edileceği aktarıldı.
 
Yeni buluşun deneme uygulaması İstanbul Avrupa Yakası kısmında bulunan  5 sokakta uygulanacak. Deneme çalışmasının sonra ermesinin ardından pek çok trafoda bu cihazın yaygınlaşması hedefleniyor.
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>