444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Güneş Enerjilerinde Önemli Buluş

‘‘ İlham kaynağı olarak bitkilerden faydalanarak var olan güneş enerjilerinin depo kapasitesini 3 bin seviyelerinde yükseltecek fraktal bazlı elektrot tasarlandı. ’’

Güneş enerjisi kullanımında en önemli sorunlardan biri, elde edilen enerjinin yeterli seviyede depolanamaması. Depolama adına şimdilik olağan üstü kapasitörler uygulansa da bu metotla gerekli olan enerji miktarı depolanamıyor.
 
Araştırmacılar, canlı organizmaların enerjiyi oldukça ufak bir alana sıkıştırma yeteneklerini araştırdılar. Polystichum munitum bitkisinin yapraklarında yer alan fraktal yapıyı analiz ettiler. Bitkinin yapraklarının sık damlaların bulunmasının, enerji depolamak ve bitki etrafından su taşımak adına önemli avantaj verdiği tespit edildi ve fraktal yapının elektrot mekanizmasında kullanılması ile depolama kapasitesinin yükseltilmesi hedeflendi.
 
Fraktal şekillerde inşa edilen elektrot yapı, güneş enerjisi depolanma sahasını nano ölçekte yükseltilmiş. Etkileyici miktarda elektriği iletebilen çok taraflı bir elektrot elde edebilmek adına grafeni manipüle lazerler ile manipüle gerçekleştirdiler. Grafen elektronu üzerinde  fraktal merkezli bir tasarım uygulanarak var olan superkapasitörlerle birleştiren araştırmacılar, 40 misli enerji depolama seviyesine erişti.
 
Yeni buluş başarı bir şekilde kullanılabilirse, süperiletkenler ile bağlantılı olan güneş hücreleri, şimdilik % 4.000 şeklinde çok depolama kapasitesine elde edecek. Depolama miktarından elde edilen bu yükselme ile yenilenebilir enerji kaynaklarının uygulanmasında önem teşkil eden bir sıçrama elde edilebileceği ifade ediliyor.
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>