444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Yarı Sentetik Özelikli Organizma Keşfedildi

‘‘Organik DNA'nın genetiğini genişleten bilim insanları bu durumda ilk defa yarı sentetik özelliğe sahip bir organizma elde etmeyi başardı.’’

Bilim insanları, E. coli bakterisinin dört aşamalı basit genetik koduna 2 basamak ekleyerek deney gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen testlerde dağılması sonucunda çoğalması ile birlikte ek kod bulundurmaya devam eden yarısı sentetik olan bir organizma elde ettiler.

Deney adına ilk aşamda canlı bir organizmaya ilave edilmek için X ve Y isimli farklı moleküllerden bir DNA çifti oluşturan bilim insanları, ardından bunu organik DNA'ya iletmeye çalıştı.

İlk aşamada yeni organizmanın ek kodu bulundurmadığı, bulundurduğu durumda da rahatsızlandığı gözlendi. Bu durum üzerine organik materyalin dna kodu, CRISPER şekilde bilinen gen kurgulama yazılımı ile tekrardan şekillendiği ve ek kodu yabancı bir nesne şeklinde algılamasını engelledi. Deney akabinde, yeni keşfin ayrışmasının ardından ve yaşadığı sürece ilave kodu genetiğinde bulundurmayı sürdüreceği izlendi.

Buluş eseri yarı sentetik özelikli organizmanın şu ana dek  hayata en yakın  genetik sentez olduğunu ifade edilerek bundan böyle yaşamın ışığını yakalayarak devam edebiliriz. Bu, yaşam formlarının yönlendirmeye açık bulunduğu, yapay hayat formlarının oluşturulabileceği anlamı taşımaktadır, ifadeleri kullanıldı.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>