444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Önemli Hastalıkları Önceden Teşhis Edecek Buluş

‘‘Bilim adamları, önem teşkil eden hastalıkları önceden teşhis edecek buluşa imza attı. Solunum tetkikleri ile 8 adet kanser çeşidi dahil olmak üzere yaklaşık 20 adet rahatsızlığın tanısını önceden yapabilen cihaz tasarlandı.’’

5 ulustan nanoteknoloji uzmanları eşliğinde üretimin bulunan Na-nose ismi verilen buluş eseri, nefes tetkikleri ile yaklaşık 20 farklı rahatsızlıksın tanımlayabilen ilk buluş niteliği taşımakta.

Bu buluş eseri, kontrol işlemi yapay zekaca yapılan bünyesinde parçacıklar aracılığı ile insan nefesini analiz ederek her rahatsızlığa ait kimyasallar nitelikleri ayırt edebiliyor.

Her rahatsızlığın insan nefesinde yer alan uçucu organik Bileşikte özel izdüşümünün bulunduğunu ifade eden buluş sahipleri, buluş eserlerin, kanser çeşitlerinde ve yaklaşık 20 değişik rahatsızlığa sahip 13 değişik bileşkenin tanımını yapabildiğini ifade etti.

Çeşitli ülkelerden araştırmacıların dahil olduğu araştırmayı gerçekleştiren buluş sahipleri, her insanın kendine ait parmak izinin bulunduğu gibi her rahatsızlığın da kimyasal bileşiklerden meydana gelen kendine ait karakter bulundurduğunu aktardılar.

İnsan nefesinin, rahatsızlık tanısında önem teşkil eden bir ham madde olmasına vurgu yapılarak, artık rahatsızlıkların tespit edebilen narin ve az masraflı bir cihaz oldu ve hastalara rahatsızlık teşkil etmeyen bu metot, gereksinim duyulduğu her zaman istenildiği kadar kullanılabileceği ifade edildi.

Kimyasal bir bileşimin hangi hastalığa ait bulunduğunu bu buluş ile yapay zekasına öğretilebileceğini ifade ederek, bu metot, çeşitli maddelerin kavranması adına köpeklere uygulanan eğitime benzetildi.

Yeni cihazın, çeşitli ülkelerden 1500 hastadan temin edilen 3000 adet nefes üzerinde test edildiği ve %90 olasılık ile kesin netice alındığı aktarıldı.

Bu buluş eserinin, 8 adet kanser hastalığı haricinde, Crohn, Parkinson ve MS gibi hastalıkların tanısında kullanılabilmesi bir hayli önem taşımakta.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>