444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Elektrik Devrelerinde Devrim Niteliğinde Buluş

‘‘Elektrik devrelerinde devrim niteliğinde buluşa imza atıldı. Kağıt ve plastik üzerinde elektronik devre dizaynına olanak sağlayan nano özellikli tel elde ederek bir ilke imza atıldı.’’

Elde edilen elektriği iletme niteliğine sahip olan gümüş nano teller ile, bundan böyle kağıt ve plastik gibi ucuz ürünlerde elektronik devrelerin oluşturulabileceği ifade edildi.

Elektrik devrelerin işleyebilmesi açısından nano partiküllerin hepsi eritilmesi ile yalnızca tek iletken kanala çevrilmesine ihtiyaç duyulduğunu aktaran buluş sahipleri, yeni icat buluş eserinin, elektronik baskılarda uzun süredir yaşanan bu soruna alternatif yerini alacağı aktarıldı.

Gümüş nano özellikli tellerin, elektronik baskılarda sıklıkla icra edildiği ve gümüş nano-partiküllerden dört bin kat daha fazla iletme özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Devrelerin imalatında nano telin uygulandığı ve bu devrenin fazla derecede ısıtmaya ihtiyaç duyulmayacağının altı çizilirken, bu buluş kağıt ve plastikte elektrik devrenin oluşturulacağı aktarıldı.

Bu yeni buluşun, akıllı paket, güneş enerjisi hücresi, akıllı ekran, hoparlör, pil, vücuda yerleştirilebilen biyo elektronik ürünler vb. pek çok değişik faaliyette icra edilebilecek. Buluş sahibinin patent alması 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>