444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Alternatif Kemik Bulundu

‘‘ Amerikalı araştırmacılar, kendiliğinden gelişebilen ve kemik işlevi gören bir materyal icat ettiler. ’’

 

Bel ve sırt bölgesinde yaşanan problemleri giderecek, çok önemli bir buluşa gerçekleştirildi. Polimer süngerden elde edilen yapay metaryal, omuriliğin durumuna göre şekillenebilir ve kemik işlevi görüyor.

 

Bilindiği gibi ülkemizde ve dünyada kanser hastalığına yakalananlar bir hayli çok ve günden güne daha da çoğalıyor. Kanserli hücreler metastaz (sıçrama) gerçekleştirdiğinde, büyük oranda omuriliğe geçiyor.

 

Cerrahlar, ihtiyaç duydukları durumlarda kanserli hücrenin geçtiği bu omur ilik parçasını operasyon ile alıyor. Fakat operasyonun ardından parça alındığından dolayı omurilikte boşluklar meydana geliyor. Doktorlar genellikle göğüs kafesi yolu ile omuriliğe varmaya çalışıyor fakat bu yöntem, birtakım yan etkilere neden olabileceği için oldukça tehlikeli bir alternatiftir.

 

Diğer bir alternatif ise boyun yada sırttan titanyum çubukları yerleştirmek. Bu, ilkine kıyasla daha basit ancak oldukça masraflı bir seçimdir. Çünkü işin ucunda titanyum gibi pahalı bir materyal bulunuyor. Yeni keşfedilen seçim ise hem basit varılabilinecek hem de gayet uygun maliyetli. Hastanın sırtına ufak bir kesik atılıyor ve aynen titanyum usulündeki gibi eksik yere hidrojel polimer ilave ediliyor. Bu materyal 5-10 dakikada eksik bölgeye uygun şekillenebiliyor ve bir kemik işlevi görüyor.

 

Bu materyal, özellikle omurilik tedavileri adına düşünülürken, önümüzdeki süreçlerde değişik bölgelerde oluşan kemik kırıkları vs. için de uygulanacağı düşünülüyor.

 

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>