444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

AR-GE’ ye Yeni Bir Devlet Desteği

‘‘ Devlet tarafından, projelerle alakalı AR-GE ve tasarım masraflarının % 50’lik kısmına hibe olarak desteği geliyor”

Bakanlığın, özel sektörün ar-ge faaliyetlerine destek vermek adına yeni bir çalışma başlattıkları aktarılarak, tasarımlarla alakalı AR-GE ve tasarım harcamalarının yarısını hibe olarak destek verilecekleri ifade edildi.

Tekstil alanından sonra ulaşım, tıp, bilgi teknolojisi, yapı ve inşaat, iletişim  gibi sektörlerde de inovatif projeler olacak şeklinde ifadeler kullanıldı.

Projelerle Alakalı AR-GE Ve Tasarım Masraflarının % 50’ sine Hibe Şeklinde Destek Verilecek

Bakanlığın, Ar- ge ile alakalı yeni bir projede çalıştıkları belirtilerek, yeni bir destek sistemi, rekabet öncesi işbirliği, proje destek programını yaşama geçireceğiz. Bu proje çerçevesinde bütçesi adına, bütçe sınırı olmayacak. En az biri kuruluş olmak için, iki yada daha çok şirket tarafından ortaklık şeklinde yürütülecek olan projeler verilen desteklerden yararlanabilecek. Projelerle alakalı ar-ge ve tasarım masraflarının %50’ sine hibe desteği sağlayacağız. Projenin kolay gerçekleşmesi içinde bütçenin % 20' lik kısmını ön ödeme şeklinde yapacağız. Proje ortakları bu hibelerle beraber ar-ge yasası çerçevesinde diğer vergi indirimlerinden ve istisnalardan da faydalanabilecekler. Projenin ülkemizin ar-ge ve yenilik ekosistemine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz, demecini aktardı.

26 Milyar Dolar Gibi Bir Dış Satım Kalemimiz Meydana Geliyor

Ar-ge çalışmalarının ve kaliteli üretimin önemine vurgu yapılarak, ülkemizin dışa sattığı erkek gömleğinin kilogram satışı fiyatı ortalama 25 dolara yapılıyor. İtalya'nın satışını yaptığı gömleğin satış fiyatı ise kilogram başına 100 dolara yapılıyor. Bu gömleklerin kalitesi genellikle aynı, fiyat arasındaki fark marka ve tasarımdan meydana geliyor.

Tasarıma verdiğimiz hibeler işte bu sebepten dolayı büyük önem arz ediyor. Sanayi Mülkiyet Kanunu'nu yasa özelliğine getirdiğimizde tasarımlar, markalar ve patentler ile alakalı yeni bir süreç işleyecek. Bunlarla alakalı müracaat aşamaları basitleşecek, tescil işlemi aşamaları hız kazanacak, koruma aşamaları ise daha verimli bir duruma gelecek. Bu çalışmalarla artık katma değeri yükseltmeye yoğunlaştık. Hazır giyim ve tekstil bizim adımıza önem arz eden bir alandır, bu iki alanı bir arada analiz edildiğinde yaklaşık 26 milyar dolara gibi bir dış satım kalemimiz meydana geliyor. Dış satımımızın yaklaşık % 20’ sini bu iki sektör meydan getiriyor, şeklinde ifade etti.

Ülkemizin AR-GE Çalışmalarında Özel Bir Eksikliği Var

İhracatçı kuruluş olabilmek, bundan böyle yalnızca üretmenin yeterli gelmediği, kaliteli ürünler üreten, ar-geyi düşünen kaliteli bir yapı oluşturmamız gerektiği aktarıldı. Bu yaptığımız çalışmalar, gerçekten heyecan verici bir duygudur.  Ülkemizin özellikle ar-ge çalışmalarında özel bir eksik tarafı bulunuyor. Çünkü biz çocuklarımızı daha başından farklı düşünmeye teşvik etmiyoruz. Kesinlikle çocuklarımızdan başlayarak önümüzde dönemlerinde de bunların etkilerini fark edeceğiz biçimde bir takım sınırlar oluşturuyoruz. Bu da farkında olmadan bizleri bile çok yakından etkilediği ifade edildi.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>