444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Engelli İnsanların Yaşamını Kolaylaştıracak Buluş

  Engellilerin yaşamını kolaylaştıracak buluş. Buluş sahiplerinin icatları hem engelli insanların yaşamını kolaylaştıracak hem de teknolojiye rehber olacak. ’’

Buluş sahipleri, hayat verdikleri icatlarını Bursa'daki öğrencilere tanıtımını gerçekleştirdi. 2016 yılının Nisan ayında, baş hareketleriyle ve beyin dalgalarıyla robot kontrolü ismini verdikleri projeleri ile Avrupa'da yapılan 2016 ülkeler arası robot olimpiyatları yarışmasına ile katılan buluş sahibi öğrenciler, dünya genelinde diğer katılımcıları geride bırakarak yarışmayı kazandılar. Yarışmadan altın madalya elde eden buluş sahipleri, Türkiye ihracatçılar meclisi robot yarışmasında da birincilik koltuğuna oturdu şeklinde demeç verdiler.

Kaşif öğrenciler, Türkiye’de ve dünyada ilk kez tasarlanan ve engeli bulunan vatandaşların yaşantısı kolaylaştıracak icatlarının seri olarak üretilmelerini arzuluyorlar. Engelli araçlarını baş hareketleriyle harekete geçirebilen buluş sahipleri, tasarımız özellikle engelli insanların yaşantısını kolaylaştıracak bir cihazdır. Ülkemizde bu cihazın seri olarak üretimi yapılırsa ciddi bir engeli kaldıracaklarına inandıklarını dile getirdiler. Başınıza bağladığınız sensörlü mekanizmanın yardımıyla hangi tarafa gitmek arzularsanız bunu gerçekleştirebiliyoruz, ifadelerini kullandılar.

Sergide öğrencilerin dikkatini çeken bir diğer icat ise, insanın ayağına, beton haline gelen binaların arasındaki toprağı getirmek oldu. Buluş sahibi öğrenci, ürettikleri proje ile nerede bulunursa bulunsunlar insanlarda bulunan negatif enerjiyi üzerlerinden atmayı amaçlıyoruz. Modern yaşamda toprakla etkileşimi oluşturma yönelik bir çözüm ismini verdikleri tasarıya imza atan kaşif öğrenciler, insanlarda bulunan elektriği ve stresi üzerlerinden atmasına yardımcı olan toprağı, insanların evlerine kadar götürüyoruz. Bir ucu evde bulunan prizlerin topraklama mekanizmasına bağlanan, diğer ucu ise alüminyum bantta bağlı mekanizma ile insanın üzerinde bulunan elektriği tamamen alıyor.

Buluş sahipleri,  beton özelliği alan illerde insanlar toprakla teması gerçekleşemiyor. Biz ise toprağı bu mekanizma ile insanların ayağına getirdik. Çok kolay bir sistemden meydana geliyor. Uygulamak gereken şey, prizde bulunan nötr ve fazı çıkartarak yalnızca topraklama özelliğini kullanmak. Topraklama hattından gelen kabloyu ise insanlarla temasla bulunacak olan alüminyuma bağlıyoruz, açıklamalarında bulundular.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>