444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Davasını Bu Kez Apple Kazandı

‘ Patent davasını bu sefer Apple kazandı. Bu sefer Apple şirketi Samsung şirketine açtığı yeni bir patent davası ile gündeme geldi. İlk önce Samsung, Apple şirketine patent konusunda mahkemeye müracaat etmiş ve davayı kazanmış. Ardından davayı kazanmasını ilan etmesinin hemen ardından, şimdi de Apple’ın Samsung’a dava açtığı ve kazandığı öğrenildi. ’’

Apple akıllı telefon ve tabletleri kadar yazılımlarıyla da ön safhada yerini almaya başladığını da belirtmek gerekiyor. İster yazılım isterse de donanım hakkında pek çok yenilik arz eden Apple şirketi, son zamanlarda ise patent hakkında birtakım problemlerle karşılaştığını ifade etmek gerekiyor.

Apple, özellikle yeni seri akıllı telefonlar adına sahip olduğu patent konusunda bir hayli girişimde bulunuyor. iPhone 7 telefonları ile birlikte artış gösteren patentlerin de artık Apple’a konu teşkil etmeye başladığını da söylemeliyiz. Bunun yanı sıra artık Apple teknoloji cihazları kadar patent konusundaki davalarıyla da gündeme geliyor. İlk önce Apple’a patent hakkında davaları açılırken şu sıralar Apple mahkemeye yoluna gitmeye başladı.

Bu sefer ise Samsung’a karşı yeni bir patent davası gündemde. İlk önce Samsung, Apple’a karşı patent hakkında mahkemeye başvurmuş ve davayı kazanmıştı. Başarısını duyurmasının hemen ardından ise şimdi de Apple’ın karşı bir mahkeme süreci başlattığı öğrenildi. Samsung ve Apple şirketleri arasında gerçekleşen patent davalarına bir yenisini daha ilave eden Apple’ın bu sefer Samsung’a karşı, S serisi akıllı telefonlar adına mahkeme süreci başlattı öğrenildi.

S serisi akıllı telefonlarda bulunan teknolojilerde kendi patentlerinin yer aldığı ifade eden Apple, dava ile birlikte bu sefer Samsung’a ağır bir tazminat ödettirmeyi planlıyor. Açıklanan karar beraberinde Apple’ın davada başarılı sonuç elde ettiği ve Samsung’un da 450 milyon TL civarında tazminat ödeyeceği ifade edildi. Samsung’un, henüz kararın onayı gerçekleşmese de Apple şirketine 1450 milyon TL civarında tazminat ödeyeceğinin belirtilmesi dahi Apple’ın patent hakkında yeniden gündeme gelmesine sebep oldu.

Daha dava hakkında, ne Apple’dan ne de Samsung’tan açıklama yapılmadı. Ancak davanın yaklaşıl 450 milyon TL gibi mevla ile bitmesi beklenirken Apple ile Samsung’un tekrardan karşı karşıya geleceğine kesin gözü ile bakılıyor. Öyle ki Apple’ın yalnızca Samsung ile sınırlı olmamakla birlikte diğer pekçok akıllı telefon markasıyla daha patent konularında mahkeme süreçleri başlatması, Apple’ın patentte bir adım ön safhaya gelmesini sürdüreceğini gösteriyor.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>