444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

TPE, Uluslararası Araştırma ve İnceleme Otoritesine Tayin Edildi

‘‘ Türk Patent Enstitüsünün, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından Ülkeler Arası İnceleme ve Araştırma Otoritesine tayin edildi. Enstitünün yaptığı açıklamada, TPE, Uluslararası Araştırma ve İnceleme Otoritesine Tayin Edildi Prof. Dr. Habip Asan’ın başkanı olduğu heyetin, İsviçre'nin Cenevre şehrindeki WIPO huzurunda genel kurul toplantısından zaferle ayrıldığını ifade etti. TPE'nin WIPO huzurunda Uluslararası Araştırma ve İnceleme Otoritesi şeklinde tayin edildiğini duyuruldu. ’’

 

Yapılan açıklamada alınan kararın üye ülkelerin oy birliği ile karar verildiğine vurgu yapıldı. Aşamaya yönelik bilgilerin de bulunduğu açıklamada, 15 Mart'ta WIPO’ya müracaatın gerçekleştiğini, 18 Mayıs yapılan Patent İşbirliği Antlaşması Teknik Komite Toplantısında olumlu öneriler bulunulduğu bildirildi. Genel kurulda gerçekleşen oylamanın başarılı bir şekilde bittiğini belirten açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

2012-2016 stratejik planında Türkiye Patent Enstitüsünün hedefi neticesinde gerçekleşen işlemlerin ardından ülkeler arası otorite’ye atanması, ülkemizin patent sektöründe ülkeler arası platformda son zamanlarda yaptığı en önem arz eden icraatlar arasında yerini aldı. WIPO huzurunda Uluslararası Araştırma ve İnceleme Otoritesi olan bir kuruluş, WIPO ile gerçekleşecek anlaşmanın ardından, ülkeler arası patent işbirliği sözleşmesi çerçevesinde yapılacak ülkeler arası patent müracaatları adına anlaşmaya katılan ülkelerde kabul gören araştırma ve değerlendirme raporlarını hazırlama yetkinliğe sahip oluyor. 19 ülkenin patent kuruluşu, şuan ki durumda ülkeler arası araştırma ve inceleme otoritesi anlamı taşımaktadır.

 

TPE'nin WIPO huzurunda ülkeler arası araştırma ve inceleme otoritesine atanması ülkeler arası prestijle birlikte maddi olarak ta fırsatlar veriyor. Ülkemiz vatandaşlarının ve Türkiye'de yerleşik kuruluşların PCT çerçevesinde yaptığı ülkeler arası patent müracaatlarının araştırma ve inceleme raporları bundan sonra TPE düzenleyebilecek. Otorite yetkinliğine sahip olmak için PCT çerçevesinde belirlenen, araştırma ve inceleme raporu hazırlayacak teknik yetkinliğe ve yabancı dil yeterliliği bulunan minimum 100 uzman çalıştırılması, araştırma ve inceleme adına ihtiyaç duyulan asgari doküman belgelerine ulaşım imkanı, araştırma ve inceleme uygulamalarının hepsini bünyesine alan kalite yönetim sisteminin yer alması şartlarını sağlanmalıdır.

 

   Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>