444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Ülkemiz Marka Patent Müracaatlarında Lider

‘‘ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ülkemizin Avrupa kapsamında yerli marka müracaatlarında lider, tasarım müracaatlarında 2. , patent müracaatlarında da 8. basamakta bulunduğumuzu açıkladı. ’’

 

Bakan Işık, fikri mülkiyeti gündeme getirmek, kamu çıkarı ile ilgili halkın düşüncelerinde farkındalık elde etmek ve her sene bir temayla değişik bir boyutuna önem vermek için 2001’den bu yana Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nün 26 Nisanda kutlandığını belirtti. Fikri mülkiyetin yeniliklerin çoğaltılması ve yayılmasında dünyanın tüm ülkelerinde anlaşmaya varıldığı ulusal ve ülkeler arası boyutu olan önemli bir hak olduğunu ifade edildi.

Işık, teknoloji  ve bilimin hızla gelişip değişmesi ile aynı doğrultuda elde edilen değerlerin muhafaza edilmesine hizmette bulunan fikri mülkiyet haklarının, önemli bir  rekabet faktörü durumuna geldiğini vurgulayarak şu demeci verdi:

Bu sene dünyanın ilerlemesinde ve gelişmesinde fikri hakların aldığı rol, gelişen bilgi teknolojileriyle, özellikle sosyal medya ve internet aracılığıyla bilginin çok süratli şekilde gezdiği ve bu dijital  çağda paylaşılması, kültürün geleceğinin nasıl biçim alacağı sualine yöneliyor. İnsanlık  tarihi, meydana getirilen yeniliklerin, üretim şekillerini, toplumsal, bireysel ilişkileri ve kültürü tekrardan şekil vermesiyle elde edilmektedir. İnsanlığın,  ekonomik, sosyal, bilimsel gelişiminin devamlılığı ve fikri mülkiyet düzeneğinin kuvvetli bir hale gelmesi ise sadece yeni fikir sahiplerine ödül verilmesi ve  haklarının iyi korunmasıyla mümkündür.

Türkiye Avrupa'da Marka Müracaatında Lider

Ülkemizin, 2015 yılı dünya fikri mülkiyet teşkilatı istatistiklerine göre  dünyada patent müracaatlarında 15, marka müracaatlarında 6, tasarım  müracaatlarında 4'üncü basamakta yer almaktadır. Işık, Avrupa'da yerli  patent müracaatlarında 8. , marka müracaatlarında 1. , tasarım müracaatlarında ise 2. konumda olduğumuzu belirtti.

Ülkemizi sınai mülkiyette çok daha kuvvetli bir yapıya getirecek sınai mülkiyet yasa tasarısının, dünya fikri mülkiyet gününde, TBMM sanayi, ticaret,  tabii kaynaklar, enerji, bilgi ve teknoloji komisyonunda görüşüldüğü dile getirildi. Bakan Işık, elde ettiğimiz başarıları her sene bir öncekine nazaran daha ileriye bir duruma götürerek ve sınai mülkiyet tasarısının ekonomimizin en önem arz eden bileşenlerinden biri durumuna getirerek icat sahibi, girişimci kişiler ve sanayicilerimiz ile toplumumuzun Dünya Fikri Mülkiyet Gününü kutluyorum, şeklinde açıklamalarda bulundu.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>