444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Apple Kablosuz kulaklığına Patent Aldı

 ‘ Apple firması tasarladığı kablosuz kulaklıklı cihazının patentine sahip oldu. Şirketler arasında yaşanan en önemli rekabetlerden birisi de patent savaşlarıdır. ’’

Pek çok şahıs adına pazarda rekabet içinde olan telefon modelleri firmaların esas aracı olarak akıllara gelinse de gerçekte bir firmayı büyükten elinde bulundurduğu patentler oluyor. Microsoft'un Nokia'yı veya Google'ın Motorola'yı satın alması şirketlerin üretmiş oldukları cihazları elinde bulundurmaktan ziyade, firmaların elinde bulundurduğu patentlere sahip olabilmekti. Bu noktada ise son zamanlarda en şanslısı Google şirketi oldu.

Bu konuda, Apple'da bir patente daha sahip olarak çıkarılabilen kablosuz adına ilk icraatta bulundu. Kablosuz kulaklıklı cihaz patenti gayet önem arz etmesinin olması yanı sıra Apple'ın iPhone 7 modelinde 3,5 mm olan kulaklık jakını üretmeyeceğini herkes duydu. Bu donanımı üretmeyecek olması Apple'ın değişik çözümlerle bize döüş yapacağını biliyoruz.

2012 senesinde 3,5 mm jaka takılan bir adaptör yardımı ile çalışan kablosu bulunmayan kulaklık patentine elinde bulunduran Apple’ın,  sahip olduğu bu patentin de değişik bir tecrübe olacağı ifade ediliyor. 3,5 mm kulaklık çıkışının bulunmamasını fırsata dönüştürmek isteyen Apple'ın orta veya uzun zamanda büyük planlarının bulunduğu  bir gerçek.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli

Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>