444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Sanal Alemde Devir Niteliğinde Buluş ‘ Bilgi Işınlandı ’

Çinli ve Kanadalı bilim insanları Bilgiyi Işınlayarak sanal alemde devir niteliğinde buluşa imza attılar. Çinli ve Kanadalı bilim insanları bilgiyi fiziksel bir cihaza yüklemeden fiber optik ağ üzerinden bir yerden başka bir yere iletmeyi başardılar.

Bilgiyi, iki değişik takım, iki farklı şehirde fiber optik ağ üzerinden kilometrelerce uzağa gönderildi. Bilginin, uzay yolu adlı filmlerinde yapılandan değişik bir metodla gönderildiği, yapılan araştırmalarda faydalanılan mekanizmaların, gelecek yıllardaki kuantum internetinin temel fonksiyonların biri olacağı ifade edildi.

Yapılan diğer araştırmada ise Cian-Vey Pan ve Çiang Cang adlı bilimciler, Hıfey şehrinde 3000 metrelik fiber optik ağ üzerinden bilgi gönderebilmek adına değişik mekanizmalardan yararlandılar.   

Birbirlerine uzak olan iki yer arasında ışınlama işleminin, kuantum kriptografinin belirtiği şekilde son derece güvenli irtibata ilişkin önem arz eden bir adım olduğu ifade ediliyor.   

Bilim insanı Wolfgang Tittel ve diğer bilimcilerin yaptığı araştırmalar sonucunda, bir resmin kuantum şekli, Calgary şehrinden 8200 metre ileriye aktarıldı.

 

 

    

 

 

   

 



Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>