444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Samsung'a Açtığı Patent Kural ihlali Davası Apple'ın Elinde Patladı

‘‘ Samsung'a patent kural ihlali davası Apple'ın elinde patladı. Patent kural ihlalinde Samsung'a açtığı dava Apple'a kötü şekilde geri tepti.  Avantaj şimdi Samsung'un eline geçti. ’’

Telefon dünyasının iki dev ismi Samsung ve Apple, senelerdir bu sektörde karşı karşıya geliyorlar. Tabi biz olayın yalnızca dış tarafını görüyoruz. Bizim gördüğümüz taraf Apple yeni iPhone üretir, Samsungda ona rakip cihaz üretir, piyasa sürerlerken birbirleriyle yarışırlar.

İşin iç yüzünde ise olaylar çok daha karışık vaziyette. Fakat ortada binlerde patent konusu bulunmakta. Ve bu patentlere iki dev de her geçen gün bir yenisini ilave ediyor. Bu patentler de, iki devi pek çok kez mahkemede karşı karşıya getiriyor. Son günlerde pek çok kez bu davalara şahit olmuştuk. Apple, genelde olarak davacı oluyordu.

Apple, quick links ve ekran tuş kilidini kaldırmak adına kaydırma görevi patentlerine sahip. Samsung bundan dolayı Apple tarafından, kendine ait patentlerinde kuralı ihlal ettiği gerekçesi ile mahkemeye verildi. Üstelik Apple, sözünü ettiğimiz patentler dışında iki adet patentin de Samsung’un çaldığını iddaa etmekteydi. Apple'ın mahkeme ile Samsung'dan 120 milyon dolar istiyordu.

Apple'ın şikayetini değerlendiren ilgili mahkeme, Samsung'un patentlerde bir kural ihlalinde bulunmadığı gerekçesi ile Apple'ın yaptığı itirazın değer taşımadığını kararına vardı.

Apple'ın mahkemeden yediği darbeler bununla sınırlı değil. Mahkeme, Apple'ın 120 milyon dolarlık şikayetini geçersiz kabul etmesinin yanı sıra, yaptığı incelemeler ardından patent konusunda asıl kural ihlalini Apple yaptığını belirtti. Mahkemenin verdiği rapor neticesinde Apple, Samsung'a ait olan bir patenti izinsiz kullanmış. Patentin ise şuanlık konusu bilinmiyor.

Kısaca Apple'ın müracaatı beklenmedik bir şekilde geri dönmüş. Ancak sizin de aklına getireceğiniz gibi, telefon sektöründeki yeniliklerde devamlı artışın yaşanması ile bu tarz davaların da arkası kesilmeyecek.

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>