444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Bilim İnsanlarının Telekominikasyonda İlginç Buluşu

 ‘‘ Tamamen tesadüfen eseri olan Bilim insanlarının telekomünikasyonda ilginç buluşu ile, telefonların tümünde yaşanan önemli bir problem kaldırmaya hazırlanıyor. ’’

Bilim insanlarının tam anlamıy ile şanslarının yardımıyla buldukları  minik icatları sayesinde telefonların tümünde yaşanan önemli bir problemi kaldırmaya hazırlanıyor. Japon Bilim adamlarının bu seferki buluşu ile, bir nevi hayatınız sonuna kadar kullanabileceğiniz  bir batarya geliştirdiler.

 

İcat edilen bu telefon bataryasının özelliği 200 bin şarj kapasitesinde olduğu ifade edilmekte. Bundan böyle telefon kullananlar bataryalarını değiştirmek zorunda kalmadan aynı bataryalarını uzun seneler kullanabilecekler. Yapılan bu deney, üç ayda gerçekleştiği ve yapılan testler boyunca batarya kapasitesinde güç kaybı yaşanmadığı belirtiliyor.

Bilim insanlarının buluşları bununla sınır değil tabi. Görüntüsünün minik olmasına karşın oldukça tehlike arz eden tırtıl teknolojinin son noktasını gözler önüne seriyor. Çekirge, karınca, tırtıl vb. gibi canlıların kendi ağırlıklarının neredeyse tonlarca ağırlıkları kaldırabildiğini hepimiz biliyoruz.

İlerletilen bilimsel açıklamalar ile birlikte neredeyse olmazı olduran bu canlılar, yeni teknoloji çözümlerinin de ilgi odağı olmuş anlaşılan. Robot tırtılın, asıl sürümündeki gibi kendi ağırlığının 10 katı olan ağır objeleri kaldırabilme özelliğe bulunmaktadır.

Katı bileşenlere ihtiyaç duyulmasından kaynaklanan yumuşak şeklinde ifade edilen robotların üretilmesinin oldukça güç olduğu bilim adamları tarafından ifade ediliyor. Bilim sektöründe en klişe lokomosyona dahi sert özellikli bileşen içeren sürümlerine kıyasla çok daha zorlayıcı bir yapım sürecine sahip yumuşak özellikli robotların sürekli üretimi yapılmıyor.

Varşova Üniversitesi araştırmacıları ise sadece ışık yardımı ile hareket edebilen 15 milimetrelik yumuşak bir mikro robot ürettiler. Mikro robotun bünyesinde ışığı gördüğün şekilden şekle girebilen akıllı malzemelere yer almaktadır. Mikro robot, ışığın altında gerçekleşen hareket dalgaları ile bir tırtıl görüntüsüne bürünmesi ile birden fazla farklı özelliği bulunmaktadır.

Tırtıl mikro robot, dik yamaçlara tırmanması için tasarlanması ile birlikte, kendi ağırlığının 10 kat daha ağır nesneleri kaldırma özelliğine sahip. Mikro robot söz konusu boyuttaki nesneler üzerinde bulunurken hareket yeteneğini devam ettirebiliyor.

Güç durumlarda rahatlıkla hareket edebilme kabiliyetine sahip olan robotun, değişik araştırmalarda da kullanılabileceği ifade ediliyor. Boyutunun verdiği avantajıyla ajanlık işlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Yapılan yeniliklerle mikro robotun daha ilerletilen özellikleri sahip olabileceğini de verilen bilgiler arasında.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>