444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Chobani Yoğurduna Coğrafi İşaret Engeli

Elazığ’ın girişimcilerinden Hamdi Ulukaya tarafından Amerika’ da üretilen yoğurt markası “Chobani” adına Yunanistan firması tarafından açılan işaret davasının Yunan firması tarafına sonuçlandığı bildirildi. Dava sonucunda Chobani markasına bildirilen talepte Chobani’ nin Yunan yoğurdu olarak reklam yapılması ve satılmasının son bulması gerektiği belirtildi. Dava açan Yunanistan firmasının gerekçe olarak, Yunanistan topraklarından üretimi yapılmayan bir yoğurdun Yunan coğrafi işaretleri ile satılmasının doğru olmayacağı şeklinde idi. Oysaki Amerika2 da üretilen Chobani için yunan yoğurdu denilmektedir.

İngiltere mahkemelerinde açılmış olan davanın Yunanistan Firması tarafından kazanılması sonrasında bu dava Amerika’da da etki etmiş ve hukuki sorun olmuştur. Ayrıca açıklanan söz konusu karar için temyiz hakkı da bulunmamaktadır.

Netice itibari ile “coğrafi işaret tescili” değerleri tekrar tekrar anlaşılmıştır. Ülkemizde faaliyet gösteren on binlerce coğrafi işaretlerin çok büyük kısmı tescil edilmemiş durumdadır. Sistem patenti olarak ülkemizdeki marka ve değerleri korumak gerektiğinin ne kadar anlamlı ve şart olduğunu bu haber ile daha iyi anlayabiliriz.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>