444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Tüsiad: Patent Haklarini Koruyan Düzenleme En Kısa Sürede Hazirlanmali

TÜSİAD, fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda bazı fikirleri ve önerileri bildirdi. Özellikle fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda daha fazla gelişim sağlamak için patent haklarının ihlal edilmemesi ve koruma altına alınması konusunda yapılacak düzenleme ve iyileştirmelerin hızlı bir süreçle yapılmasını istedi. Ayrıca Tüsiad uluslararası piyasada daha güçlü ve katılımcı olmak için “bilgiyi üretip, iletebilme ve etkili kullanabilme yetenekleri” ifadesinde tanımlı olan bilgi toplumunun olması gerektiğini ifade edip sözlerine şu şekilde devam etti.

Bilgi içerikli toplum eğilimi için yüksek ve ulaşılabilir teknoloji ile katma değeri yüksek olan yeni fikir ve ürünlerin üretiminde temel unsurlar olmazsa olmazlardır. Bu açıdan icatların fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması, bu haklarıyla şirketlerin kar ve avantaj elde etmesi gereklidir. Ticari varlık olan ve bu bağlamda ele alınan şirketlerin stratejilerine sınai ve mülkiyet haklarını dâhil edip rekabetçi piyasada güçlenmelerini ve daha başarılı sonuçlar alabilmelerini sürdürebilirler.

Ar – ge giderleri Türkiye’de 2000 yılından bu yana %10’ların üzerinde olsa da ar – ge faaliyetleri ve çalışmalarının bir sonuç vermediği, yeni fikirler ve projeler üretmediği tespit edilmiştir. Yeniliklerin ve projelerin ar – ge faaliyetleri ile ortaya çıkarılıp fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ile yenilikçi düşünceler hedeflenen değerlere ve üretimlere ulaşacaktır.

2013 – 2014 Dünya Rekabet Raporunda 150 ülke arasında 74. Olan Türkiye’nin durumuna değinen TÜSİAD, “Türkiye bu konuda çok daha fazla yol almalıdır” diyerek ifadelerinde şu çağrıyı dile getiriştir. Patent haklarının korunup değerlenmesi konusunda gerekli tüm mevzuatlar hemen hazırlanmalı ve fikri ve sınai mülkiyet hakları sisteminin daha güçlü ve etkin yapısına kavuşması için düzenlemeler yapılmalıdır. Bu düzenlemelerle Türkiye rekabetçi bir ülke haline gelecek ve dünya sıralamasında yerini ilerletecektir. Fikri ve sınai mülkiyet hakkının ticari alanda hem üretime hem de ekonomiye katkı sunması için yapılacak teşvikler doğru hamle ve girişimlerle hayata geçirilip ülkemizde ki şirketlerin marka değerleri ve üretim faaliyetlerini artırıp avantajlar yakalayarak diğer ülkelerin önüne geçmelidir.

TÜSİAD olarak bizler, ülkemizde teknoloji ve yatırımın ilerlemesi, aşama kaydetmesi ve rekabetçi anlamda güçlenmesi adına fikri ve sınai mülkiyet hakkı sistemine göre desteği verecek ve bu sistemin gelişmesi için gerekli temel adımların atılmasına yardımcı olacak faaliyetlerde bulunacağız.

Tüm yenilikçi ve girişimci bireylerin ve firmaların Dünya Fikri Mülkiyet  Hakları Günü'nü kutlar, başarı ve üretimin etkin olduğu bir rekabetçi güç kazanılmasını temenni ederiz.


Dogan Haber Ajansi

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>