444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Google Ve Samsung Patent Lisans Sözleşmesi İmzaladı

Dünyanın en çok kullanılan Arama motoru Google şirketi ile Teknoloji de çığır açan Samsung arasında 10 yılı kapsayacak şekilde Uluslararası patent ve lisans anlaşmaları imzalandı. Dünya çapında ki iki firmanın yaptığı anlaşmanın detaylarına göre Samsung ve Google ait tüm patentler ihlal ücretleri ödenmeden karşılıklı olarak kullanılabilecektir.

Güney Kore markası olan Samsung özellikle akıllı telefonlar, televizyonlar ve tabletler üreterek son yıllarda oldukça popüler olmaktadır. Samsung tarafından yapılan açıklamada şuana kadar bulunan mevcut patentlerle birlikte gelecek 10 yıl boyunca kazanılan patentler de her iki firma tarafından yararlanılacaktır.

Google hukuk departmanında patent işlerine bakan danışman Allen Lo tarafından yapılan açıklamada Samsung firmasıyla yapılan çapraz lisans anlaşmalarının oldukça verimli geçeceğine inandıklarını bildirdi. Bu anlaşmalarla patent davalarının azalacağını ve inovasyon ve ar – ge çalışmalarına odaklanmanın daha kolay olacağını belirten Lo, memnuniyetini dile getirdi.

Samsung firmasının Fikri Mülkiyet Merkezi Birimi Başkanı Dr. Seungho Ahn Google ile yapılmış olan anlaşmanın uluslararası teknoloji sektörü açısından son derece kayda değer olduğunu belirttir. Lider ürünlerin patentlerini karşılıklı olarak paylaşacaklarını söyleyen Mr Ahn, bu tip anlaşmalarla, büyük enerji alan patent anlaşmazlıklarının ne kadar zararlı olduğunu sektöre gösterdiklerini ifade etti.

Motorola’yı 2011 yılında 12,5 Milyar Dolar gibi bir bedelle şirketine katan Samsung, Google’ın patent zenginliğine erişecek hakları kazanmıştır.

Not olarak belirtmek gerekir ki Samsung ve Apple arasında sürekli patent ihlalleri sebebiyle onlarca dava bulunmaktadır.

Samsung ile Apple arasında patent ihlalleri gerekçesiyle açılmış davalar bulunuyor.

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>