444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Masrafları

 

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil masrafları; Uzun gayretler neticesinde elde ettiğiniz markanızı koruma kapsamına alma istemi ile müracaatta bulunacağınız tescil işlemleri doğrultusunda marka sınıf, müracaat işlemleriniz ve tescil işlemlerinizin ve atamanız durumunda vekil firmaya ödediğiniz toplam tutarının maddi olarak karşılığını ifade eder. ’’

Marka tescil masrafları, marka tescil maliyeti, marka tescili fiyatı ile aynı anlamdadır.  Marka tescil masraflarını oluşturan başlıca aktörler, marka sınıf adeti, marka tescil müracaatı ve marka tescil işlemi ve atamanız durumunda vekil firmaya ödemeniz gereken tutarların hepsidir. Bu yapacağınız masraflar konusunda en uygun bilgiler nail olabilmeniz hedefi ile Sistem Patent kuruluşumuz ile irtibata geçerek en güncel ve sağlıklı bilgilere erişebilirsiniz.

Tescil konusunda yapacağınız bu masrafların en önemli ayağı marka sınıfı ve sınıf adetidir. Marka sınıfı Enstitü nezdinde her sene ocakta belirlenmekte ve değişkenlik belirtmektedir. Tescil işlem masrafını meydana getiren diğer önemli aktör ise tescil işleminin bulunacağı sınıf miktarıdır. Kaç adet sınıfta tescil işleminde bulunacaksanız sınıf sayısı kadar tescil masrafınız olacaktır. Sınıf adetleri, müracaat işleminde bulunacak markanın boy göstereceği sınıfların belirlenmesi oluşmaktadır. Sınıf sayısı birden çok olması akabinde bu masraflar yani tutarlar paralel olarak yükselme eğilimi gösterecektir. Lakin önemli bir konu bulunmaktadır. Bu konu sınıf maliyetleri sabittir. Sınıf sayısı çoğaldıkça hali ile tescil maliyetleri de otomatikman paralel şekilde katlanır. (Her yıl belirlenen harç bedelleri sınıf sayısının artması ile orantılı olarak artış göstermektedir.)

Markaya yönelik yapılması amaçlanan tescil işlemi için müracaatta bulunulurken bilgi sahibi olunması gereken ve tescil masraflarını belirleyen diğer aktörler ise başvuru tutarı, tescil işlem maliyeti ve tayin edilmesi durumda vekil firma ücret  masrafları olduğu belirtmiştik. Bu masraflar konusunda yeterli derecede bir bilgiye nail olabilmesi bakımından en sağlıklı ve kesin bilgilere Sistem Patent şirketimizden erişebilirsiniz.  

 

Markanızı korumak için  yaptıracağınız tescil işlemi akabinde yatırmanız gereken masraflarda,  sınıf miktarı masrafı ile birlikte asıl önemli konu bu işlemleri sizin adınıza yürütmesi amacı ile atayacağınız vekil firma ödemeni gereken masraflardır. Bu tutarlar vekillik firmaları arasında sürekli değişkenlik belirtmektedir. Burada bilinmesi gereken vekil firma atamanın önemidir.  Çünkü tescil işlemi hatayı ve eksikliği affetmez. En ufak bir eksiklik ile tüm işleriniz gider. En kötüsü de müracaat dosyanız kapatılabilir. Bu sıkıntılardan geçmemeniz için vekiliniz olarak Sistem Patent şirketimizi atayarak tüm bu işleri sıkıntı çekmeden bizzat biz yürütmekteyiz. Tescil işlemi doğrultusundan en ayrıntısına varana değin sizleri bilgilendirmekte ve en sağlık şekilde rehber olmaktayız. Bu sıkıntılı süreci tamamlamanıza yardımcı olmaktayız. Tabi bu işlemlerimiz karşısında ufak bir ücret talep etmekteyiz. Bu ücrette tescil masrafları arasında gösterilmektedir.

 

 

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı,  Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>