444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

İstanbul'da Patent Hizmetlerini Nereden Alırım?

Patent son yıllarda önemi daha da anlaşılan bir kavram.Türkiye’nin en büyük ve dünyanın sayılı metropollerinden olan İstanbul sanayi ve ticaretinde merkezi olması sebebiyle ticarettteki gelişmeler yeni buluşlarında adeta cazibe merkezi haline gelmiştir. Pazar hareketliliğin ve ticaretin bu denli hareketli olması aynı zamanda firmaların arge faaliyetlerini arttırmasına ve buluşarını korumasını zorunlu hale getirmiştir. Bir firma bazen sadece ar-ge faaliyetlerine milyonlarca dolar yatırırken bu faaliyetlerinden doğan buluşunu korumaması zorunlu bir uygulama haline gelmektedir.
Patent kavramına değinecek olursak,sanayide tekniğin bilinen durumunun önüne geçilmesi olarak tarif edilebilir. Buluşların patent hüüviyeti kazanabilmesi için öncelikle gözden geçirilmesi gereken birtakım faktörler vardır. Öncelikle buluşumuzun patentlenebilirliğinin kontrol edilmesi gereklidir.

Peki bu neden gereklidir?, Patentlenebilirliğin kontrol edilmesi ne demektir?

Yeni bir olduğunu  düşündüğümüz buluşumuz belkide dünyanın herhangi bir yerinde üretilen ve patent tescili alınmış olabilir. Veya herhangi bir teze konu olmuş fakat patent başvurusu yapılmamış bir buluş olarak da karşımıza çıkabilir. Yeri gelmişken hemen bahsedelim tekknik alandaki bir konunun halka arzedilmesi (dergi, gazete, bilimsel makale olabilir) o teknik alandaki konunun artık yeni olmadığı kabul edilir, dolayısıyla eğer böyle bir durum da varsa patent alınmasına engel bir durumdur. Tüm bu nedenlerden ötürü patent araştırmasının da resmi patent ofislerinde resmi vekillere yaptırılmasını tavsiye ediyoruz. Zira patent firmaları gerek bünyelerinde barındırdıkları patent veritabanları ile bu araştırmaları çok daha profesyonel bir şekilde yapar sizlere rapor eder. Kişi veya kurumlar bu işlemi kendileri de yapabilir. Fakat unutulmaması gerekir ki burada gözardı edilecek bir patent veya bir hak ileride geri dönüşü mümkün olmayan maddi ve manevi kayıplara firmanın tazminat ödemesine kadar gidebilecek bir durumdur.
Burada dikkat edilemsi gereken diğer bir konu ise Patent danışmanlık hizmetleri veren firmaların resmi olarak bu işi yapıp yapamadığının kontrolünün sağlanmasıdır.Zira bu hizmeti verebilecek firma veya kişiler 5000 sayılı Kanun’da belirtilmiştir. Bu kanunda vekillik şartlarını taşısa bile gerekli izinleri sağlayıp bakanlık nezdinde ruhsatını almış olması gereklidir. Bu izinlerde buluş sahiplerini de koruyucu Mesleki Sorumluluk sigortası yaptırılması gibi çok önemli bir durum vardır. Zira vekil firmadan kaynaklanan herhangi bir kusur durumunda mesleki sorumluluk sigortası ile bu tazmin edilir. Diğer bir husus ise resmi vekile bildirilen bir buluşu vekilin asla 3.bir şaısa bildirememesi ve sır saklama yükümlülüğüdür. Tüm bu nedenlerden dolayı resmi bir patent firması ile çalışmanızı tavsiye ederiz. Resmi bir ofisle çalışmaya karar verdiniz bu sefer kiminle sorusu karşımıza çıkmaktadır. Zira İstanbul Patent danışmanlık firmaları  hem Avrupa hem de Anadolu yakasında çok sayıda mevcuttur. Bunları da www.tpe.gov.tr sitesinden kontrol edebilirsiniz.
Buluşlarınızın patent tescili ile korunması için İstanbul Patent firmalarından Sistem Patent sektördeki tecrübesi, bünyesinde bulundurduğu resmi vekil ve uzman mühendislerle bugüne kadar işlemlerini gerçekleştirdiği binlerce vekili ile tercih edebileceğiniz profesyonel bir vekil firmasıdır. Peki neden Sistem Patent diye sorulabilir bu sorunun cevapları çok olmakla beraber bazı farklı yönleri sıralayabiliriz,
•    1999 yılından beri binlerce memnun müşteri,
•    Bünyesinde uzman patent vekilleri
•    Kendisine ait özel yazılımlı patent araştırması yapabilen veritabanı ve yazılımı barındırması (Innovascope ®)
•    Crm ve Erp yazılımları ile sanal ortamda müşteriisine verdiği şifre ile işinin her aşamasını takip ettirebilmesi,
Sektöründe bu gibi artılara sahip olan Sistem Patent sizlere buluşunuzun başvuru öncesinden tescil aşamalarına kadar ve hatta patent hakkının devam ettiği 20 yıllık sürece kadar haklarınızı korur, gözetir ve raporlar daha fazla bilgi almak için paten uzmanlarımıza danışabilirsiniz.
 

Sistem Patent Ltd.
Patent Departmanı





 

Duyurular /duyurular.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>