444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Soba Zehirlenmelerine Karşı Can Kurtaracak Buluş

‘‘ Kış aylarında yaşanan soba zehirlenmelerine karşı can kurtaracak buluş. Soba zehirlenme vakalarına karşı geliştirilen sistemde 2 kız mucit öğrencinin imzası bulunuyor. ’’
 
Soba Zehirlenmelerine karşı can kurtaracak buluşa ‘Pervaneler Dönsün Hayat Sürsün’ ismi verilirken, buluş Amasyalı lise öğrencilerinden geldi. Liseli mucitler, kış mevsiminde bir çok bölgede can kayıplarına sebebiyet veren soba zehirlenmesi vakalarına alternatif üretti.
 
Ülkemizde kış mevsiminde ölümlere sebebiyet veren soba zehirlenmelerini engellemek adına lise öğrencileri tarafından hayat kurtaran bir buluş geldi. Lisede öğrenim gören 2 kız mucit, güneş pilinden elde edilen enerji yardımı ile işleyen sistemle hayat kurtarmayı amaçlıyor.
 
Mucit öğrenciler Kutlu ile Ertuğrul, Pervaneler Dönsün Hayat Sürsün ismini verdikleri bir tasarımlar geliştirdikleri bu düzenek ile kış aylarında ısınma ihtiyaçlarını soba ile sağlanan hanelerde yaşanan karbonmonoksit zehirlenmeleri, baca kısmına monte edilen güneş pili ile çalışan fanın kullanılmasıyla son bulacak.
 
Prototipini yaptıkları düzeneğin gereksinim duyduğu elektrik ihtiyacını, tesisat yerine çatıya monte ettikleri güneş pillerinden temin eden mucitler, havanın kararmasının ardından sensörlerin tetiklediği devre, gece işleme girmesinden dolayı enerjiyi gündüz vakti aküye depoluyoruz. Aküde depolanan enerji gece yeniden pervaneye iletiliyor. Pervane dönmeye devam ettikçe sobada bulunan gaz dışarıya çıkıyor. Sonuç olarak olası bir zehirlenme vakasını önlemiş oluyor, açıklamalarında bulundular.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>