444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent ve Marka Tescil Sürelerinde Ciddi Düzenleme

‘‘ Sinai mülkiyet yasası ile patent ve markada ciddi düzenlemeye gidildi. Meclise tarafından kabul edilen sinai mülkiyet yasası ile marka ve patentte ciddi anlamda düzenlemelerde bulunuldu. Bu düzenlemede; marka, patent, faydalı model ve geleneksel ürün isimlerine yönelik haklar koruma altına alınıyor. ’’

2016 son ayından Meclis tarafından onaylanan Sınai Mülkiyet kanunu ile marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün isimlerine yönelik hakların koruma altına alınması ve bu şekille ekonomik, teknolojik ve sosyal ilerlemede bulunulmasına destek sağlanmasını hedefleniyor.

Bu durum neticesinde marka tescil işleminde hızlı yapılması ile 12 ayı bulan tescil süresi, 4 ay içinde yapılabilecek. Ellerinde bulunan ürünlerin, yapılacak tescil işleminin uzun sürmesi nedeniyle piyasaya arz edilemeyen ve bu konuda zararı olan firmalar rahat bir nefes alacak. Tekstil, tüketim ve gıda alanında yer alan işletmeler, bu uygulama ile daha hızlı hareket strateji imkanı elde edecek.

Patentler adına tescil işleminin ardından itiraz etme hakkı sunacak ve belgenin yayın tarihinden devam eden 6 ay kapsamında fayda sağlayanlar tarafından, yeni adı ile Türk Patent ve Marka Kurumu’na müracaat ederek, tescil işlemine itirazda bulunabilecek.

Patentlerin koruma altında kalma süresi 20 sene, faydalı modellerin ise bu süre 10 sene olacak. Bu sürelerde uzatılma olmayacak.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>