444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Enerjiye Kamudan Ar-Ge Desteği

‘‘ Türkiye'de devletin enerji sektörüne ülkemizde Ar-Ge’ye yatırımı oranı 2015 yılında, 2014 senesine kıyasla yaklaşık % 139 yükselerek 145 milyona yaklaştı. ’’

Enerji Kaynaklar Bakanlığının 2010’da yaşama geçirdiği Enerji Alanı Ar-Ge Projeleri Destek Verme Organizasyonu ile devletin bu projelerine ilişkin desteği de günden günde artıyor. Bu çerçevede 2011 yılında enerji alanındaki proje uygulamalarına 60 milyon lira bütçe ayrılan devlet, son 5 sene de yatırımlarını 2 katı üzerine yükseldi.

 

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilere göre, 2015’te Ar-Ge harcamalarında en çok faydalanan 5 alan şunlardır; en fazla savunma olmakla birlikte diğerleri ise tarım sektörü, endüstriyel üretim ve teknoloji, yeryüzünün keşfi ve uygulanması ve enerji sektörü şeklindedir.


Türkiye'de toplam gayrisafi yurt içi proje harcaması 2015’te, 2014 e kıyasla %17,1 yükselerek 20 milyar TL’yi aştı. Bu rakamın, 10 milyar lirası ticari kesim, 8 milyar 175 milyon lira ise yükseköğretime ve 2 milyar 130 milyon lirası kamuca gerçekleştirildi.


Bu dönemde kamu kesimi tarafından gerçekleşen bu proje için yaptığı harcamalarında enerjinin oranı ise %6,7 seviyelerinde oldu. Enerjide, uygulama kapsamında kamu destek seviyesi 145 milyon liraya yaklaştı. Bu rakam, 2014'te 60,5 milyon liraydı.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

 

 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>