444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Yangından Etkilenmeyen Boya Bulundu

 ‘‘ Gerçekleştirilen uzun uğraşlar nihainde yangından etkilenmeyen boya keşfedildi. Uzun süreçler neticesinde elde edilen bu buluşun diğer bir niteliği, bor’dan yararlanılması. ’’

Buluş sahibi, çevreye ve insan sıhhatine olumsuz bir durum teşkil etmeyen buluşun tüm niteliği ile çıkan alevli vakalarda etkilenmeyen bir yapısının olduğunu ifade ederek, uygulanan tüm testlerin olumlu neticelendiğini ifade etti.   

Özellikle AB uluslarında ürünlerde yanmayı geciktirici maddelerin kullanıldığı ürünlerin içeriğinde oynama yapıp ve uygulama güçlükleri çekilmektedir. Ayrıca bu ürünler yanmayı geciktirmesine karşın, yangın esnasında çeşitli zehir içerikli gazlar oluşturuluyor. Bu malzemeler yanma esnasında ölüm ve zehirlenmelere sebebiyet veren karbonmonoksit gazının meydana gelmesini de önlemiyor.  

Kesin Bir Şekilde İnsanlara Zarar Teşkil Etmiyor

Yangından etkilenmeyen boyanın, tamamen çevreye ve sağlığa zarar teşkil etmediğinin altı çizilirken, şunlar aktarıldı:

Akademik çalışmalarımızda yararlandığımız ham maddenin hepsi yerli kaynaklardır. Bu projemizde okul yönetimimizin ve bölüm başkanımızın da büyük destekleri bulunmaktadır. Ekip olarak üniversitemizin nanoteknoloji laboratuvarlarında gerçekleştirdiğimiz deneyler neticesinde nanomalzeme tabanlı ve bor destekli yeni bir ürün elde ettik. Bu ürünün çevre dostu olması ile beraber insan sağlığına da zararda bulunmamaktadır, şeklinde demeçte bulunuldu.

 Buluşumuz Şu An Üretime Hazır

Bor destekli buluşun üretimine geçilerek yapılarda kullanıma arz edilmesi gerektiğini ifade edilirken, buluşumuz seri üretime hazır bulunmakta. İlk önce okullar, hastaneler gibi alanlarda çıkan yangınlara önlem şeklinde bu çeşit ürünler uygulanmalıdır. Bu uygulama boya türlerinin hepsinde kullanılabilir. Ayrıca kara yolu araçlarında boya yapılmasında da uygulanabilir. Toplumsal olaylarda kullanılan molotof neticesinde güvenlik kuvvetlerinin vasıtalarının yanması da önleyebilir, açıklamaları yapıldı. Buluş sahibi, buluşun normal üretilen boyalara yalnızca birkaç lira ilave masraf eklediği belirtti.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>